شرایط و زمان مناسب تعویض صفحه کلاچ
به طور معمول رانندگان مبتدی، در اوایل رانندگی خود، پای خودشان را بیشتر از موردی که لازم است بر روی کلاچ نگه می دارند و حتی در سرعت نیز پای چپشان را همچنان روی کلاچ هست تا در مواقع ضروری آن را فشار دهند. همین امر سبب درگیری صفحه کلاچ میشود و در تایم طولانی شما مجبور به تعویض صفحه کلاچ میشوید. از دیگر علتهای خرابی کلاچ خودرو میتوان به رانندگی در حین ترافیک جاده اشاره کرد که به علت ترمزهای بسیار زیاد ، صفحه کلاچ دائما درگیر میباشد و در طی زمان خراب میشود. البته شایان به ذکر است این امر در خصوص رانندگانی که در مسیرهای برون شهری رفت و آمد میکنند و ترافیکی پیش روی خود ندارند، ممکن است گاهی حدودا تا 70 یا 80 هزار کیلومتر هم اصلا نیازی به تعویض صفحه کلاچ پیدا نکنند که در مورد ماشینهایی که در شهر رفت و آمد دارند ، قطعا این میزان نصف میشود.
دلایل اصلی خرابی کلاچ ماشین
صفحه کلاچ یک قطعه مصرفی میباشد که دیر یا زود بالاخره به اتمام میرسد اما موارد زیر میتواند طول عمر صفحه کلاچ را به مراتب کمتر کنند :
- رانندگی در طول ترافیک به علت ترمزهای به مراتب زیاد
- با شتاب زیاد رانندگی نمودن
- به موتور در سر بالایی فشار وارد کردن
- پا گذاشتن روی پدال کلاچ در حین رانندگی
نشانههای زمان مناسب برای تعویض صفحه کلاچ ماشین
- یکی از علائم عوض کردن دیسک هنگامی میباشد که ما خودرو را در دنده ۱ گذاشته و کلاچ را رها میکنیم و در این حین موتور و اتاق ماشین به لرزه میافتد و البته این لرزش کاملا متفاوت میباشد. این یک نشانه واضح و کامل برای تعویض دیسک ماشین است.
- یکی دیگر از مواردی که کمک میکند تایم عوض کردن کلاچ ماشین را تشخیص دهیم، موقعی میباشد که خودرو در حالت سکون است؛ دنده را در وضعیت دنده ۲ قرار داده و کلاچ را رها کنید؛ اگر ماشین حرکت کرد و خاموش نشد، دیسک و صفحه تمام شده اما در موقعی که ماشین سریعا خاموش شد، هنوز زمان تعویض صفحه کلاچ فرا نرسیده است.
- در هنگام سر بالایی تقریبا نیمه شدید ، اگر نیاز به تعویض دنده به شمارههای سنگین زیاد مشهود بود، نشانهای برای عوض کردن صفحه کلاچ ماشین شما میباشد. هنگامی که پشت فرمان خودرو هستید و گاز خوردن خودرو را مشاهده میکنید که البته سرعت و شتاب به آن نسبت افزایش پیدا نمیکند.
- در بعضی موارد شاهد این موضوع هستید که دندههای ماشین، خصوصا دنده یک و دنده عقب خوب جا نرفته و به سختی این اتفاق شکل میگیرد. این اتفاق در ترافیکهای سنگین نیز به وضوح مشاهده میشود.
- پدال کلاچ سفت و خشک و شکل ارتجاعی و فنری خودش را از دست داده باشد.
- موقع رها کردن کلاچ ماشین ، پای چپ شما زودی به عقب پرتاب شود.
- دنده شما در هنگام جا زدن صدا کنند.
ممنون از اینکه تا پایان این سری مقاله ” تعویض صفحه کلاچ ” از مجموعه اجاره ماشین رنت اتو همراه ما بودید (: