حذف و اضافه خودرو های بازار کشور
حذف و اضافه خودرو …!!! سلاااام و درود خدمت همه شما همراهان اخبار روز خودرویی … ؛ امیدواریم که در این روز های سرد زمستانی حال دل تک تکتون خوب و عالی باشه … بدون هیچ معطلی دیگهایی بریم سراغ اصل مطلب ینی نگاهی به حذف و اضافه خودروهای بازار کشور در سال ؛ پس تا آخر این خبر بسیار خواندنی همراه و حامی ما باشید !!!
با آغاز تحریم خودروسازی ایران و بهدنبال آن قطع همکاری شرکای خارجی، خودروهای زیادی از خطوط تولید خارج شدند.این در شرایطی است که با گذشت دو سال و نیم از محدودیتهای بینالمللی تنها تعداد اندکی محصول جدید به خط تولید راه یافتهاند. پیشبینی میشود درصورت بازگشت شرکای خودروسازی شاهد تولید محصولات جدید باشیم.با آغاز تحریم خودروسازی ایران در سال ۹۷، خودروهای زیادی تا به امروز از خط تولید خارج شدند. این در حالی است که طی این دوران تنها چند محصول به تولیدات شرکتهای خودروساز کشور اضافه شده است.
در کنار خودروهایی که به واسطه تحریم حذف شدند، برخی محصولات نیز بهدلیل ناتوانی در پاس کردن استانداردهای جدید، از «جاده مخصوص» رفتند که شامل پراید و پژو ۴۰۵ معمولی میشوند. برای این خودروها جایگزین خاصی معرفی نشد، اما خودروسازان اعلام کردند با افزایش تیراژ دیگر محصولات جای خالی آنها را پر خواهند کرد. به این ترتیب هرچند خودروسازی کشور در بیش از دو سال و نیم گذشته از تحریم، محصول حذف و اضافه کم نداشت، با این حال چند خودرو جدید نیز به سبد تولیدات آنها اضافه شد؛ از جمله تارای ایرانخودرو و شاهین سایپا. چند خودرو دیگر نیز در راه هستند؛ همانند اطلس که طی سال آینده تولیدشان آغاز خواهد شد. در کنار اینها اما اگر تحریمها علیه خودروسازی کشور لغو شوند، فضا برای ورود محصولات خارجی جدید باز خواهد شد.
رفت و برگشت خودروها در سایپا
به سایپا و زیرمجموعهاش پارسخودرو برویم، دو شرکتی که در دوران تحریم خودروهای زیادی را از دست دادند؛ هرچند برخی از آنها دوباره بازگشتند. شاخصترین محصولی که سایپا از دست داد، پراید بود، منتها نه به خاطر تحریم، بلکه بهدلیل ناتوانی این محصول در پاس کردن استانداردهای جدید. پراید در انتهای تیر امسال برای همیشه از خطوط تولید سایپا و پارسخودرو حذف شد تا عمر آن پس از ۳۰ سال در «جاده مخصوص» به پایان برسد. محصولی جدید جایگزین پراید نشد، اما سایپا اعلام کرد جای خالی این خودرو را به واسطه افزایش تیراژ تیبا، ساینا و کوئیک پر خواهد کرد.
در کنار پراید، سایپاییها سراتوی مونتاژی را نیز از دست دادند، آن هم به خاطر تحریم. با مختل شدن تامین قطعات سراتو، سایپا مجبور شد مونتاژ این محصول را متوقف کند و این اتفاق در اوایل امسال رخ داد.در سایپا چانگان و آریو هم جزو خودروهایی بودند که تحریم برای مدتی آنها را از نارنجیهای جاده مخصوص دور کرد، با این حال آمارها نشان میدهند این دو مونتاژی چینی بازگشتهاند. سایپا در ازای خودروهایی که از دست داد، محصولات جدیدی را معرفی کرد که در حال حاضر یکی از آنها (شاهین) به تولید میرسد و دو محصول دیگر نیز احتمالا تولیدشان سال آینده شروع خواهد شد.
در این بین، آریا بهعنوان مدل کراس اوور شاهین طی سال ۱۴۰۰ راهی خطوط تولید سایپا میشود و اطلس نیز که گویا نسل جدید کوئیک به شمار میرود تا چند ماه دیگر تولید آزمایشیاش آغاز خواهد شد.اما پارسخودرو نیز در دوران تحریم مجبور به وداع با میهمانان رنوییاش شد. تندر-۹۰، پارس تندر و ساندرو خودروهایی بودند که در این دوران از سومین خودروساز بزرگ ایران جدا و در عوض آنها، کوئیک و ساینا میهمان این شرکت شدند. پارسخودرو در دوران تحریم، برلیانس را هم در مقطعی از دست داد، اما این خودرو چینی دوباره به خطوط تولید این شرکت بازگشت و در حال حاضر مونتاژ آن ادامه دارد.
حذف و اضافه بخش خصوصی
در بخش خصوصی نیز مانند خودروسازان وابسته به دولت، حذف و اضافه هایی رخ داد. بیشتر محصولات خودروسازان خصوصی را مدلهای چینی تشکیل میدهند که با وقوع تحریم، تولید برخی از آنها متوقف شد. شاخصترین محصولاتی که بخش خصوصی در این دوران از دست داد، مزدای ژاپنی و هیوندایی کره بودند که اولی در گروه بهمن مونتاژ میشد و دومی نیز در کرمان موتور خودروی ژاپنی با مدل مزدا۳ مونتاژ میشد و هیوندایی نیز در مدلهای اکسنت، النترا، آی ۲۰ و آی ۱۰. با حذف این محصولات، گروه بهمن و کرمان موتور نتوانستند جانشینانی هم سطح برای آنها پیدا کنند، هرچند دو سه مدل خودرو جدید چینی وارد خطوط تولید آنها شد، از جمله دیگنیتی.در دیگر خودروسازان بخش خصوصی نیز بودند محصولاتی که تحریم آنها را گرفت.
در این بین، کارمانیا که شروع نسبتا خوبی با بیوای دی چین داشت، نتوانست از پس تحریم برآید و به نوعی تعطیل شد، زیرا در حال حاضر هیچ تولیدی در این شرکت انجام نمیشود. دیگر خودروی حذف و اضافه بخش خصوصی، ام جی چین بود که در شرکت «صنعت خودرو آذربایجان» مونتاژ میشد و اتفاقا حواشی مربوط به عدم تحویل امجیهای ثبتنامی این شرکت همچنان ادامه دارد.آذربایجانیها هرچند در ارتباط دوباره با ام جی ناموفق بودند، اما توانستند با خودروسازی از تایوان با نام لوکسژن وارد همکاری شده و طبق آخرین آمار، تولید محصولی با نام لوکسژن۶ نیز در این شرکت آغاز شده است. بخشخصوصی اما قربانیهای دیگری نیز در دوران تحریم داشت که از جمله آنها میتوان به کوپا و جیلی (هر دو متعلق به چین) اشاره کرد. اگر سال آینده تحریمهای خودروسازی لغو شوند، احتمال بازگشت چینیهای رفته از بخش خصوصی بسیار زیاد است و حتی زمزمه هایی مبنیبر حضور دوباره هیوندایی در این بخش از صنعت خودروی کشور به گوش میرسد.منبع:دنیای اقتصاد
ممنون و سپاس از شما عزیزان که با صبر و شکیبایی هرچه تمامتر؛ تا انتهای این خبر یعنی حذف و اضافه خودرو ؛ همراه و حامی ما بوید. برای مطلع شدن و آگاهی پیدا کردن به صورت مستمر و روزانه ؛ ما را دنبال کنید تا جز اولین اشخاصی باشید که از اخبار خودرو و حواشی مربوط به پیرامون این حوزه ؛ اطلاع پیدا مینمایید. دلتون شاد و لبتون خندون … در پناه حق …!!!
برای اشنایی با ورود خودروی فیات ؛ روی لینک کلیک کنید …!!!