قیمت های جهشی بازار خودرو
سلااااام و دروود خدمت همه شما عزیزان !! امیدواریم که حال دلتون تو این روزهای پاییزی کوک کوووک باشه … امروز میخوایم بریم بپردازیم به یه بحث پرتب و تاب در این روزها؛ یعنی قیمت های جهشی بازار خودرو … پس همراه ما باشید تا آخرین اخبار روز دنیای خودرو رو از دست ندهید.
بازار خودرو در این روزها با همه آشفتگیهای موجود خود ؛ همچنان در روند معاملهگری میباشد. قیمتها همینطور بالا میروند و اشخاصی که ناچار به خرید خودرو برای خود هستند و احتمال برنده شدن در قرعه کشی دو خودروساز داخلی را نداشتهاند، در تب و تاب بازاری که قیمت های آن روند صعودی دارد، به دنبال خودرو مورد نظر خود میگردند. چندی پیش قیمت تیبا در بازار آزاد به بالای ۱۶۰ میلیون تومان رسید و زمزمههای بیشتر شدن قیمت این خودرو به گوش میرسد. همچنین بقیه مدلهای خودرو هم در بازاری که معلوم نیست چگونه قیمتها در آن تعیین و تبیین میشوند، شاهد رشد نرخ هستند؛ اما اما اما اما قیمتها تا چه زمانی و به چه حدی افزایش خواهد یافت ؟؟؟
قیمت سازی داخل فضای مجازی
آقای سعید موتمنی ؛ رییس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو پایتخت کشور بیان کرد: طی ماههای گذشته که قیمتها از سایتهایی مثل باما و دیوار برداشته شده، برخی اشخاص با شکل دادن گروههایی داخل فضای مجازی و کانالهای واتساپایی، تلگرامی و اینستاگرامی به قیمت سازی برای ماشینها میپردازند.
وی در ادامه اظهار کرد : شرایط و جو به شکلی میباشد که بعضی زمانها چندین شخص به صورت هماهنگ شده با یکدیگر در یکی از گروههای ذکر شده به قیمت سازی برای ماشینهایی خاص میپردازند و همان نیز دقیقا به سرعت در کانالها و گروهها دست به دست میچرخد و به عنوان قیمت روز خودرو مورد نظر تعیین و تبیین میشود؛ این مساله به هیچ وجه قابل کنترل نمیباشد.
ایشان فرمودند : وقتی سقف قیمتی برای ماشینها نبوده و بازار خودرو به حال خود رها شده باشد، با کمترین و کوچکترین نوسان ارزی شاهدیم اشخاص از فروش ماشین دست بر میدارند.
در ادامه اشاره کرد : در هفت ماه گذشته به طور میانگین قیمت ماشین های داخلی ، خارجی و مونتاژی بیشتر از ۸۰ درصد رشد داشته است. عمده قیمت گذاریها از طرف اشخاصی که ماشین ثبت نام کرده و تحویل گرفتهاند، انجام میشود و نمایشگاهداران خودرو که هیچ سهمیه ماشینی ندارند، نقشی در قیمتها بازی نمیکنند.
بازار خودرو و رکود تورمی حال حاضر
آقای فربد زاوه ، کارشناس خودرو ، گفت : خرید و فروش ماشین خیلی کمتر شده است؛ چرا که قدرت خرید مردم اصلا در این حد نمیباشد. گرچه قیمتها به مراتب بالا و بالاتر میروند؛ ولی به یک دوره رکود تورمی خیلی بدی وارد شدهایم که متأسفانه تورم در آن متوقف شدنی نیست.
دلیل افزایش قیمتهای خودرو
علت افزایش قیمت ماشین ؛ سیاستهای کلان کشور میباشد. تا هنگامی که سازمان برنامه ، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در مدیریت پولی و مالی کشور انضباط به خرج ندهند و بخواهند با گفتار درمانی کشور را اداره کنند، همچنان شاهد گرانیها خواهیم بود.
جلسه گذاشتن معاون اول رییس جمهور برای تعدیل بازار تخممرغ نشان میدهد که کشور از یک سوء مدیریت رنج میبرد ؛ لذا برای حل کردن مسائل موجود ، نخست باید سیاستهای کلان اصلاح بشوند.
زاوه با اشاره کردن به پیچیدگیهای صنعت خودرو گفت : خود خودروسازان عامل بخشی از آمارسازیها و بهوجود آورنده حاشیههای تورم میباشند. در حقیقت صنعت ماشین با فروش زیر قیمت محصول خود، مشکلساز شده ؛ چون این صنعت از لحاظ حسابداری در حال زیاندهی میباشد. وی در ادامه اشاره کرد : با وجود زیانده بودن صنعت خودرو ، مدیران این صنعت اقدامی هم برای کمترکردن هزینههای این بخش را نمیکنند. از یک طرف قیمت فروش ماشین را شورای رقابت بسته و از طرف دیگر خودرو سازها هم هیچ اقدامی برای اصلاح قیمتها نمیکنند.
او در ادامه اضافه کرد : سهامهایی را که خودشان از خودشان خریدهاند، به فروش نمیگذارند که هزینههای مالی کمتر شود. با طرحهایی مثل خودکفایی و پروژههایی از این دست، تتمه مالی خود را از بین میبرند. این کارشناس خودرو تأکید مینماید: این صنعت یک عامل تورم عمومی در کشور شده و بخشی از گرانی تخم مرغ ناشی از حمایتی است که در کشور ایران از صنعت خودروسازی انجام میشود. این روند کنترل نمیشود؛ مگر اینکه سیاستهای کلان کشور تغییر نمایند.
مرررررسی که تا انتهای این خبر همراه مجله خبری خودرو رنت اتو بودید.