نحوه استفاده صحیح از کولر خودرو
با نزدیک شدن به فصل تابستان و گرمتر شدن هوا، شرایط مجاب میکند برای فرار از گرمازدگی در زمانهایی که خارج از خانه هستیم به استفاده از سیستم تهویهی خودرو یعنی کولر رو بیاوریم. اما کولر هر خودرو نیز مانند مابقی وسایل، شرایط خاصی برای استفاده دارد که برای بهره بردن بهتر از آن، خوب است که با این نکات آشنا باشیم. برای اطلاعات بیشتر با مقاله نحوه استفاده از کولر خودرو همراه ما باشید.
تهویهی خودرو
تهویهی خودرو در سه حالت قرار میگیرد؛ بخاری، که هوای داخل کابین را گرم میکند؛ پنکه یا فن، که تنها هوای داخل کابین را به گردش در میاورد و کولر، که هوای داخل کابین را خنک میکند. وقتی وارد خودرو میشویم قبل از روشن کردن تهویهی هوا بهتر است ابتدا پنجرهها را پایین کشیده تا هوای گرم و خفهای که درون خودروست خارج گردد. چرا که داشبرد، صندلیها و سیستم تهویهی هوا از خود گازی به نام «بنزن» تولید میکنند که بویی شبیه به پلاستیک گرم شده دارد. این گاز بسیار سمی و باعث سرطانهای ریوی میشود.هر چه هوا گرمتر باشد گاز بنزن تولید شده بیشتر و به مراتب خطرناکتر است.
چه زمانی سیستم تهویه را روشن کنیم؟
در ابتدا رو دور تند پنکه، کولر را روشن کنید تا هوای گرم زودتر خارج شود و همچنین سیستم تهویه زودتر خنک و آماده باشد. به این نکته نیز توجه کنید که کولر را در سرعت کم و دورموتور پایین باید روشن کرد تا به کلاچ کمپرسور آسیب وارد نگردد و تا قبل از کامل خنک شدن کابین خودرو نیز سیستم گردش داخلی هوای خودرو را روشن نکنید.بهتر است در زمان استفاده از کولر با سرعت کمتری برانید تا به موتور اتومبیل فشار کمتری بیاید.
چگونه استفاده از کولر باعث بیشتر شدن مصرف سوخت میشود؟
امروزه در اتومبیلها، پنکه یا فن کولر چندین حالت برای تنظیم سرعت فن در شرایط مختلف را دارد. کولر خودرو مجهز به ترموستات است و هرچه سرعت پنکه بیشتر باشد، گاز «فریئونی» که در اپراتور میچرخد و باعث خنک شدن کابین میشود، سرمایش را زودتر از دست داده و باعث درگیری کمپراسور به تعداد دفعات بیشتر میشود و اتومات کردن با فواصل کمتری انجام میگیرد و همین امر باعث مصرف سوخت بیشتر میشود.
در صورت استفاده از کولر در شرایطی که خودرو ایستاده یا سرعت کمی دارد نیز باعث استفاده بیشتر از سوخت میشود.
نکاتی در رابطه با نگهداری از کولر خودرو
چک کردن فیلتر کولر
هر سال با ورود به فصل گرما فیلتر تهویه را چک و بازرسی کنید؛ چرا که بستری مناسب برای رشد باکتریها، میکروبها، قارچها و کپکها میباشد و باعث آلرژی و حساسیت میشود. در صورت نیاز فیلتر را تعویض کنید.
چک کردن گاز فریئون
در هر ماه فارغ از دمای هوا، یک بار به مدت 30 دقیقه کولر را روشن کنید تا کمپرسور درگیر شده و گاز فریئون در لولههای ترموستات رسوب نکند. در صورت استفاده از کولر زمانی که گاز فریئون ندارد یا مقدار آن کمتر از حد استاندارد است، باعث آسیب به کمپرسور میشود.
ممنون که تا انتها این مقاله همراه ما بودید (: