گیربکسهای دوکلاچه جدید
گیربکسهای دوکلاچه…!!!سلام و درود به تک تک شما همراهان اخبار خودرو به صورت لحظه ایی و به روز …!!! امیدواریم که حالتون خوب خوب باشه !!! پیشنهاد میکنیم از جای خودتان تکون نخورید چون در این روزخنک بهاری یه خبر جدید داریم؛ پس تا اخر این خبر شنیدی یعنی عرضه شاسیبلندهای ایرانخودرو با گیربکسهای دوکلاچه جدید که خبری جذاب است همراه ما باشید …
براساس تحقیقات انجامشده از سوی موسسه IHS بهعنوان یکی از معتبرترین موسسات تحقیقات فناورانه خودرو، بهکارگیری گیربکسهای دوکلاچه (DCT) در خودروهای تولید اروپا رو به افزایش بوده و شرکت ایرانخودرو نیز براساس توانمندیهای فنی خود توسعه این تکنولوژی و بهکارگیری آن در برخی محصولات خود را دستور کار قرار داده است.
حضور گسترده شاسیبلندهای چینی مجهز به گیربکسهای دوکلاچه همچون چری تیگو7، جک اس5، بیوایدی اس6 و… موجب شد مشتریان بازار خودرو ایران در این سگمنتها با قابلیتهای این نوع از جعبهدندههای اتوماتیک بهخوبی آشنا شوند و این انتظار در بازار از خودروسازان داخلی ایجاد شود که به سمت بهکارگیری این گیربکسها حرکت کنند.
در همین راستا، بهتازگی معاون تحقیقات و مهندسی شرکت نیرومحرکه ایرانخودرو اعلام کرده است: «براساس تحقیقات انجامشده از سوی موسسه IHS بهعنوان یکی از معتبرترین موسسات تحقیقات فناورانه خودرو، بهکارگیری گیربکسهای دوکلاچه (DCT) در خودروهای تولید اروپا رو به افزایش بوده و شرکت ایرانخودرو نیز براساس توانمندیهای فنی خود توسعه این تکنولوژی و بهکارگیری آن در برخی محصولات خود را دستور کار قرار داده است.»
دیدگاههای غیرکارشناسی درخصوص گیربکسهای دوکلاچه
محمدرضا یوسفی با اشاره به طرح برخی دیدگاههای غیرکارشناسی درخصوص استفاده از گیربکسهای دوکلاچه یادآور شد: «استفاده از این تکنولوژی، به سبب قیمت ارزان آن نیست، بلکه در افزایش بهرهوری خودرو و کاهش مصرف سوخت در محصولات تولیدی موثر است.» وی تاکید کرد: «فناوری موجود در تولید گیربکسهای دوکلاچه، ضمن کاهش مصرف سوخت و به تبع آن کاهش آلایندههای زیستمحیطی نسبت به نمونههای اتوماتیک AT، شرایط را برای رفع موانع و محدودیتهای قانونی انتشار آلایندهها فرآهم میکند.» معاون تحقیقات و مهندسی شرکت صنعتی نیرومحرکه ادامه داد: «در گیربکسهای اتوماتیک AT در حالت توقف خودرو با ترمز، تورک کانورتر (مبدل گشتاور) همیشه در مدار و درحال مصرف انرژی است اما در گیربکسهای دوکلاچه، کلاچ در حالت خلاص قرار میگیرد.»
امکان بهتر تعمیرات در گیربکسهای DCT
یوسفی درخصوص طرح موضوعاتی مانند خرابشدن قطعه یا نوع تعمیر آن در این نوع گیربکس توضیح داد: «امکان تعمیرات در گیربکس DCT، به سبب تشابه آن با گیربکس دستی، بهتر فراهم میشود، بهویژه اگر دانش فنی آن بومیسازی و تولید آن در کشور انجام شود.» وی تصریح کرد: «در گیربکسهای AT بهدلیل اتصال دائمی پمپ و مبدل گشتاور به موتور بخشی از توان موتور مصرف میشود، ولی در گیربکس DCT ایرانخودرو، موتور پمپ هیدرولیکی این کار را انجام میدهد و تنها در زمان تعویضدنده مورد استفاده قرار میگیرد که انرژی کمتری مصرف میکند.»
یوسفی درباره تمهیدات دیدهشده برای رفع مشکل افزایش دما در ترافیک و شیب در گیربکس، توضیح داد: «در این تکنولوژی کلاچ تر با سامانه کمکی حرکت در سربالایی (HSA) طراحی شده است که در شرایط ترافیکی روی شیب، سیستم ترمز بهصورت اتوماتیک خودرو را در شیب ثابت نگه می دارد و مانع از عقب رفتن خودرو می شود و در نتیجه هیچ فشاری به کلاچ وارد نمیشود. البته برای سیستم، کلاچ تر و گیربکس سیستم خنککاری نیز دیده شده است که سبب افزایش عمر کلاچ خواهد شد.»
عملکرد گیربکسهای دوکلاچه
در میان گیربکسهای دستی و اتوماتیک، نوع دیگری موسوم به نیمهاتوماتیک نیز وجود دارد. گیربکسهای دوکلاچه یا دوالکلاچ که بهصورت اختصار DCT نامیده میشوند، عملکرد ترکیبی از نوع دستی و اتوماتیک دارند. البته برخلاف دو گیربکس دیگر که عملکرد آنها از نامگذاری مشخص بود، گیربکس دوکلاچه بهمعنی وجود دو کلاچ پدال زیر پای راننده نیست. جعبهدنده دوکلاچه در اصل یک نوع گیربکس اتوماتیک است که از دو کلاچ مختلف استفاده میکند و در بین علاقهمندان دنیای خودرو به گیربکس نیمهاتوماتیک، دستی بدون کلاچ و دستی خودکار هم معروف است.
هر کلاچ در این سیستم به دندههای زوج و فرد متصل شده است؛ بههمین خاطر میتوان عملکرد آن را در قالب طرحی متفاوت از ترکیب دو گیربکس دستی هم تعریف کرد. در بیشتر این نوع گیربکسها امکان تعویض دنده دستی بدون کلاچ هم وجود دارد که بههمین خاطر گاهی بهآن نیمهاتوماتیک هم گفته میشود. تا امروز، فولکسواگن و فورد بزرگترین خودروسازانی بودهاند که از گیربکس DCT در محصولات خود استفاده کردهاند. در گیربکسهای DCT، دوکلاچ موجود در سیستم توسط ابزار الکترونیکی و هیدرولیکی و بدون دخالت راننده کار میکنند. در این حالت DCT یک گیربکس خودکار است، اما برخلاف نوع مرسوم اتوماتیک، کلاچهای آن مستقل هستند. بهعنوانمثال در یک خودرو مجهز به جعبهدنده ۶سرعته DCT، یک کلاچ با دندههای ۲، 4 و ۶ و کلاچ دیگر با دندههای اول، سوم، پنجم و عقب درگیر است. این اقدام باعث میشود خبری از اختلال ارتباط بین پیشرانه و گیربکس نباشد.منبع:دنیای خودرو
ممنون از شما عزیزان که تا انتهای این خبر مربوط به معرفی گیربکسهای دوکلاچه ؛ با صبر و شکیبایی هر چه تمامتر همراه و حامی ما بودید. اینم از عرضه شاسیبلندهای ایرانخودرو با گیربکسهای دوکلاچه جدید که امیدوارم از خواندن اون لذت برده باشید … برای آگاهی و مطلع شدن از اخبار روز خودرو ؛ ما را به صورت روزانه و مستمر دنبال کنید … حال دلتون شاد و لبتون خندون…